Lähetyssaarnaajahimmeli

Epilogi
Onnettomuuksia ja uusia alkuja

Elias Ekholm Metsola VS pyörätuolituomio
Mette Sandvik Make amends with your chlld VS ura

Tasapaino/Voitto ; Johda/Seuraa

Mette synnyttää terveen poikalapsen n.2015. Poika saa nimen Espen ja Samirin kummikseen.

Vuosi 2018

Elias EI käsittelee turhautumistaan rähjäämällä VS loukkaa tosi pahasti Metsolaa. (Metsola syyllisyyttä vaikka tietää ettei se ollut oma vika) + loukkaa myös Tagueulia ja Astridia

Metten mies osoittautuu isämateriaaliksi VS Pitempiaikainen työpaikkaseksisuhde 2017 . (Kapteeni Solberg joka tekee samoja hommia kuin Mette mutta vain koti Norjassa) + joka muuttuuu romanssiksi!

Elias pääsee pian takaisin töihin (Stina tulee käymään Afrikassa) + korjaa välit Astridin ja Taguelin kanssa VS ja painaa niitä niin paljon, että burn out EI iske.

Arild saa tietää Metten ja Solbergin suhteesta ja hakee eroa ja saa Espenin huoltajuuden.

Mette saa tukea ja turvaa Solbergilta eroprosessin kuohuissa + ja tekevät sopimuksen avoimesta suhteesta VS mutta työ erottaa.

Elias puhuu ASIOISTA Metsolan kanssa VS Metsola saa käsityksen että Eliaksella on suhde Stinan kanssa. Metsola linkki muuttuu muotoon: Haluan pitää hänet elämässäni.

Elias menee töihin totuus komissioon ja Mette lähetetään asiantuntija tehtäviin selvittämään Etelä-Sudanin tapahtumia ja he tapaavat jälleen työn puitteissa.

Mette auttaa Eliasta ruumiinkuvansa eheyttämisessä. (Metsola näkee että Metten seura tekee Eliakselle hyvää) + kaverustuu Metsolan kanssa VS Mette EI saa kuulla kunniansa Metsolalta toisten parisuhteiden rikkomisesta.

Metsola ihastuu Eliakseen + Elias huomaa ihastuksen. Mette antaa vauhtia poikien himmelille. VS Pyörätuoli EI epäilytä (Metsolan kummisetä ms taudin takia pyörtuolissa mutta silti toimiva parisuhde)

Terroristi-iskussa Mette joutuu säikäyttävään hengenvaaralliseen tilanteeseen VS Metten läheltäpiti tilanne saa Metsolan ja Eliaksen hyvin huolestuneeksi. + onnistuu pelastamaan siiviileitä ja saa siitä hyvästä urhoollisuus pränikän.

Elias viettelee Metten oma-aloitteisesti ja onnistuneesti (Eliaksella kaapista ulos tullut täti, isän puolelta) + tajuaa olevansa rakastunut Metsolaan + Saa lopullisesti anteeksi ilkeät möläytyksensä VS Metsola joutuu auto-onnettomuuteen. + ja on kuukauden koomassa.

Mette toimii amorin apulaisena ja saattaa pojat tilanteeseen jossa on pakko puhua (Henrikillä syttynyt pieni kateuden kipinä) + Solberg tulee lomille Afrikkaan + Henrik kosaisee Metteä + elävät onnellisena elämänsä loppuun asti VS Arild alkaa mustamaalata Metteä Espenille. Elias linkki muuttuu muotoon: typerän itsepäinen rakkaudessa ja hyvä ystävä. Lapsi linkki muuttuu muotoon: Eikö se enää pidäkään minusta?

Eliaksen ja Metsolan ilta päätyy romanttiseksi pusutteluksi (Samir on laverrellut Metsolalle Eliaksen tunteista) VS Eliaksen epävarmuus hidastaa suhteen kehittymistä

Elias&Metsola käy noin kolmen vuoden seurustelun jälkeen kertomassa suhteesta molempien vanhemmille ja se on suhdetta vahvistava kokemus (Metsolan isä on aina tiennyt poikansa olevan homo) VS Eliaksen vanhemmat ei tykkää.

Mette tutustuu uudelleen lapseensa kun Espen 16 v. VS Arild EI kuole oletettuun itsemurhaan ja Espen syyttää siitä Metteä.

Mette ja Henrik menevät naimisiin n 2020 ja Mette on häissä paksuna. Tyttö tulee. Elias ja Metsola tytölle kummeiksi. Elias&Metsola muuttaa Suomeen pääkaupunkiseudulle ja Mette ja Henrik asustelee Norjassa. Pariskunnat hommaavat yhteisen lomaosakkeen Johannesburgista. Metsola Security myös Suomen markkinoille.

And they lived happily ever after.

The End

View
Viimeinen sessio

PÄÄMÄÄRÄT
Astrid Heide Moreau: Elä onnellisena! VS Traumat
Elias Ekholm: Kohtaa menneisyytesi pahuus! VS Kunnianhimo
Tagueul: Jätä menneisyys taaksesi! VS Menneisyys

Onni / Maine, Katumus / Nostalgia

Astridin ja Tagueulin lapsi nimetään Linukseksi.

Astrid saa mielenrauhaa tappajamiehensä suhteen VS EI aggressioita vauvaa kohtaan

Tagueul saa Astridin ymmärtämään mitä väkivalta on hänelle VS täytyy käydä läpi uudestaan kaikki menneet synnit (Destiny’s Child -remix muodissa) + paranoia nostaa päätään. Astrid-linkki muuttuu muotoon “Ihmeellisen anteeksiantavainen vaimoni.” Elias-linkki muuttuu muotoon: “Luottoystävä.”

Lokakuussa 2015 Tagueul, Astrid, Alia ja pikku-Linus matkaavat Zanzibariin tapaamaan Linus-enon leskimiestä Dowea ja sieltä Kampalaan yllättämään konferenssimatkalla olevan Eliaksen.

Elias innostuu alasta valmistumisen myötä VS joutunut tekemään kompromisseja uran suhteen.

Tagueul käy hämmentämässä Eliasta tämän esitelmän aikana VS Elias saa flirttailulleen vastinetta Tagueulilta (Elias kertoo Tagueulille olleensa eksyksissä ilman tätä) + tunnustaa petoksensa vammautumatta + harrastavat sekskwiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!1112

Tagueul kertoo Astridille illasta kaiken.

Astridin piilopiruilu saa Eliaksen katumaan tekosiaan VS Elias löytää omatuntoystävällisemmän työn

Astrid päättää olla onnellinen Tagueulin kanssa + ei tarvitse enää koskaan pelätä mitään VS EI koti-ikävä iskee kulttuurishokin myötä

Tagueul jättää menneisyytensä taakseen VS joutuu seuraamaan kuinka kaikki kaverit ei siihen kykene

Astrid edistää kulttikirjeillään maailmanrauhaa (kulttikirjeet leviää laajalle, julkaistaan mm. kirjana → kuuluisuutta!) + saa aikaan toimivan Totuuskomission Etelä-Sudaniin VS vakavia uskonkriisejä

Elias päätyy Etelä-Sudanin Totuuskomissioon tekemään työtä jolla on tarkoitus VS vammautuu virantoimituksessa (päätyy puukotuksen seurauksena pyörätuoliin) koska on raiskauksesta syytetyn puolustusasianajaja

Metsola perusti turvallisuusalan firman, järkkäsi Eliaksen turvatoimet. Ei menny ihan putkeen. Siirtyi sittemmin Eliaksen poikakaveriksi.

The End.

View
Kymmenes sessio
Kello käy, ja appelsiineja.

Päämäärät:

Astrid Heide Moreau: Anna toivoa! VS Realiteetit
Elias Ekholm: Saata työsi loppuun! VS Mutumato
Tagueul: Löydä tasapaino! VS Arjen realiteetit

Stats: järki/tunteet, usko/rakkaus

Astrid saa kulttinsa ohjista kiinni + oikaisee tahrautuneen maineen VS kultti on kerenny törttöillä (pieni lapsi on raiskattu “hedelmällisyysriitissä”)
Elias-linkki muuttui muotoon: välillä kumman kohtuuton

Tagueul ei enää pelkkä seksiobjekti työkavereilleen koululla VS houkutuksia uuden opettajatar Jeanette Lacroixin muodossa/muodoissa (Jeanettella on samanlainen huumori kuin Tagueulin ex-vaimolla)

Elias valikoi tarkkaan tulevaksi seuraajakseen leirin johtoon paikallisesta Punaisesta Rististä Mikaelan VS many feel! ikävä tulloo, ei tahtos leiriltä lähtä!

Astrid aiheuttaa intertribaalisia naimakauppoja VS Melker vaatii Astridin erottamista leiriltä (tulee paikalle henkilökohtaisesti ilkkuvan Tuula Kainosodan kanssa, Elias vastustaa muttei voi kuin antaa Astridille luvan sentään jäädä leirille kun kuitenkin aviopuolisonsa on leirin työntekijä)

Tagueul saa selville, kuka Melkerin painosti tämmöiseen toimintaan VS EI huomaa jääneensä ex-alansa kehityksestä jälkeen (Melker koettaa potkuilla vaan pelotella (lue:varoittaa) Tagueulia huononevasta tilanteesta) + Astridin potkut EI johdu siitä että joku etsi Tagueulia

Elias kouluttaa seuraajansa Mikaelan päteväksi leirin johtajaksi JA Mikaelan poliittinen ura on Eliaksen uraa reilusti pidemmällä

Elias saa rispektiä Malbeckiltä uransa nousujohteisuudesta kun jättää leirinjohtajan työt VS tunnontuskia korruptiolla pedatusta ICRCn duunista (Elias huomaa retroaktiivisesti, että Tagueulista onkin tullut ihan oikeasti ystävä – le gasp! ) + joutuu uraansa suojellakseen paljastamaan Tagueulin piilopirtin + niin hirveesti bondausta Tagueulin kanssa ennen lähtöä, että moinen petturuus tuntuu hirviältä!

Astrid valaa kultilleen toivoa paremmasta huomisesta VS jää sorretuksi vähemmistöuskonnoksi + Joshua Manki kärsii + Linus-eno kuolee.

Tagueul löytää turvapaikan Afrikasta (Tagueul joutuu tappamaan brutaalisti ICRC:n pampun) + pakoilu on väliaikaista VS pakoilu ei tee hyvää parisuhteelle

Astrid synnyttää terveen poikalapsen Johannesburgissa VS tajuaa Tagueulin veritekojen brutaaliuden

Elias riutuu rakkaudesta Amsterdamissa.

Viimeisessä jaksossa:
Astrid tekee päätöksen!
Tagueul katsoo tulevaisuuteen!
Elias löytää uuden kurssin!

View
Yhdeksäs sessio
Häitä ja häiriötekijöitä

Astrid Vestergaard: Jätä kirkkohommat VS Usko
Elias Ekholm: Kasva aikuiseksi! VS Itsetuhoisuus
Tagueul: Suojele perhettäsi VS Menettämisen pelko

vapaa / läheinen, usko / toivo

Elias parantaa välejään Astridin kanssa järkkäämällä yhteissynttäribileet (Melker on joskus sanonut, että pitää pystyä joustamaan ja käyttämään omaa harkintakykyä jutuissa) VS Tuula tulee paheksumaan Melkerin komentojen rikkomista

Astridin ja Eliaksen syntymäpäiväjuhlat ovat menestys ja nostattavat leirin yhteishenkeä (paikallinen kiitetään-luonnon-antimista -juhla osuu samaan aikaan) + Tuulalla ja Tomekzilla lipsahtaa keskenään ja Astrid huomaa homman + Astridin ja Tagueulin kihlaus ja häät julkistetaan bileiden yhteydessä jee VS Tuula ja Tomekz Tatarynowzski näkevät juhlat Astridin turhamaisuutena ja käskyjen rikkomisena + Astrid uskoo toimineensa uskoaan vastaan.
Astridin Elias -linkki muuttu muotoon: parempi näin sinkkuna
Astridin Tagueul -linkki muuttuu muotoon: täydellinen isä perheeseeni

Tagueul vakuuttaa Tuulan & Tomekzin olemaan kantelematta VS vanhaan tyyliinsä pelottelemalla Tuulan bileissä ja Tomekzin krapula-aamuna

Elias pyytää Tiinalta anteeksi ilkeää jättämistään + saa sympatiaa parisuhdeongelma-angstin tiimoilta Samirilta VS päätyy synttärijuhlissa juomaan kaatokännit ja päätyy harrastaan panemista Tiinan kaa

Astrid sopii vihkimisen yksityiskohdat kivan paikallisen papin kanssa + leirissä järkätyt häät tulevat olemaan intiimit ja onnistuneet VS Joshua on pakanallisuutensa ja polyteistisuutensa ohessa myös kristillinen pappi

Elias ja Metsola pitää Suomi-teemapäivän leirin kouluissa itsenäisyyspäivänä.

Tagueulin suomalaisuus paljastuu Astridille hääkutsujen lähetyskeskustelun yhteyksissä.

Tagueul kaverustuu Eliaksen kanssa bestmänittämällä tämän (tunnistavat toisensa Liberiasta hotellin altailla auringonnousua katsellen) + Tagueulista Eliaksen oikea käsi VS Elias aiheuttaa poikamiesmäisyydellään Tagueulille huolta vapauden menetyksestä, avautuu leirin top5 kuumimmista tyypeistä, joihin mm. Tagueul ja Samir kuuluu.

Häät järkätään myös Johannesburgissa, jotta ulkomaan vieraat pääsee messiin.

Eero Välimaan Liisa-äiti, Veijo-iskä ja suomileijona-moukka isoveli Timo tulee häihin Johannesburgiin. Myös Astridin Annelise-äiti ja Stefan-isä sekä sinkku Stina-pikkusisko saapuvat paikalle.

Tagueul saa porukkansa ihastumaan morsmaikkuunsa (Astrid opettelee hurmaavan verran suomea) VS mutta etenkään Timppa ei tykkää siitä että hurri on vienyt isoveljen oikeutetun paikan bestmaninä

Astridin perhe tykästyy Tagueuliin VS epäilevät vahvasti Astridin omaa harkintakykyä

Elias saa Timpan leppymään ottamalla mukaan polttaripläneihin ja lakkaamalla vokottelemasta Stinaa (Timppa ei ole hetero vaikka näin itselleen uskotteleekin) + empatiavalaistuu VS kunnon fyysinen painimatsi häiden siunaustilaisuuden aikana.
Tagueul -linkki muuttuu muotoon: pelottavan ihana, ihanan pelottava

Astrid EI feikkiryyppää Stinan kanssa vauvahommien paljastumatta. VS Stina päätyy siihen uskoon, että Astrid lienee hurahtanut johonkin radikaaliin uskoon (Stina on ite ateisti ja sillä oli ärsyttäviä trendiuskovaisia poikakavereita) + Stina: “…hedelmällisyysjumalatar?!”

Elias selättää sitoutumiskammoaan häiden tiimellyksessä (Tagueul tarjoilee legioonalaisrunoromantiikalla höystettyä siirappia mm. puheessaan) + sosiaaliset hommelit alkaa taas tuntua kyllin turvallisilta VS rakastuu palavasti Stinaan + ja Tagueuliin

Tagueul eheyttää Timppaa antamalla sille perspektiiviä (Astridin Tansanian lähetyssaarnaaja-eno saapuu häihin viime tingassa poikakaverinsa kanssa) + Timppa alkaa raksutella aivoillaan seksuaalisuuttaan VS Timppa päätyy eroamaan vaimostaan ja antaa sillä perspektiiviä Tagueulille takasi + siirappi kuluu välistä ja kitka alkaa hankaamaan arkea häiden jälkeen

Astrid näkee kirkossa liikaa omaan pirtaan sopimatonta ja toteaa ettei enää voi olla pappi VS tajuaa olevansa uuden kirkon keulakuva, ja että on laiminlyönyt vastuutaan
Tagueul -linkki muuttuu muotoon: ihanan arkinen aviomies
Elias -linkki muuttuu muotoon: ystävä ja pomo

Astrid & Tagueul ilmoittaa vauvahommista perheilleen häiden jälkeen privana.

Seuraavassa jaksossa:
Astrid ja alkuseurakunta!
Tagueulin paluu karuun arkeen!
Elias riutuu rakkaudesta!

View
Kahdeksas sessio
Vauvojen armoilla!

PÄÄMÄÄRÄT
Astrid Vestergaard: Päädy armon äärelle! VS Raamatun Sana
Mette Sandvik: Pelasta ura! VS Raskaus
Tagueul: Löydä elämäsi arvo! VS Palkkasoturin polkuhinta

Ura / Putki; Ulkoinen / Sisäinen

Mette tulee katsomaan Tagueulia.

Mette EI huomaa olevansa raskaana VS Tohtori Samir huomaa Metten raskauden

Astrid kokee että Jumala on vastannut hänen rukoukseensa + Tagueul virkoaa ja alkaa toipua VS synneistään huolimatta

Tagueulin virkoaminen herkistää Metten kyyneliin VS vahingossa hamuilee Metteä vaikka Astridia oli tarkoitus

Mette pistää Astridin epäilemään Metten ja Tagueulin suhteen luonnetta VS Astrid saa Metten kateelliseksi (ällön avio-onnellinen suku) + perheidyllikuume

Astrid EI edistää leirin ekumeenisuutta VS Tomekz Tatarynowzski antaa Astridille nuhdesaarnan tämän siveettömän elämäntavan takia (fundamentalistiprotestantit liittoutuneet katolilaisten kanssa tällä seudulla) + katolilaisuus saa valta-aseman leirin kristittyjen keskuudessa. Kirkko-linkki muuttuu muotoon: “Kirkko pyrkii erottamaan eikä yhdistämään.”

Mette hoksaa olevansa raskaana + Tagueul on natiaisen isä VS Samir on kertonut Metten miehelle ilouutiset. Epäonnistumisten jälkeen Armeija-linkki muuttuu muotoon “Uraputki vaarassa” ja Tagueul-linkki muuttuu muotoon “Pitäisköhän sille kertoa että se on lapseni isä?”

Tagueul alkaa kuntoutua pikaisesti + Alia irtaantuu suvustaan Tagueulin hoiviin VS Alian sukulaiset implikoituu hyökkäyksen osallisiksi. Alia-linkki muuttuu muotoon “Ottotytär” ja Astrid-linkki muotoon “Haluaisin hänestä lasteni äidin”

Mette käväisee kahvilla Tagueulilla ja Astridilla kärsimässä pörröistä perheidylliä.

Astrid kosii kautta rantain Tagueulia + huomaa olevansa siunatussa tilassa VS menettää virallisen uskonnollisen johtoaseman (Etelä-Sudanin feministit ovat muodissa Euroopassa) + seksivau-lööppeihin seksikultin seksijohtajana. Kirkko-linkki muuttuu muotoon: “Kirkko on harhaoppinen!”

Mette saa Samirista kaverin (romanttinen lähtövarvi Metten ja tämän miehen välillä lentokentällä) + auttaa vakuuttamaan Metten miehen siitä että lapsi on siitetty aviossa VS siis jopa EI panokaverin!

Tagueul saa porukkaa takaisin kouluun + päätyy koulun sankariksi VS ja Astrid saa tietää Tagueulin ja Metten seksisuhteesta tarkastelemalla seksivau-kuvia joista huomaa että kuva on otettu Eliaksen vanhan toimistoteltan reiän läpi.

Astrid ja Mette törmäävät neuvolan odotushuoneessa. Astrid naljailee kuvista ja työpöydistä.

Astrid tuntee Jumalan katsovan häntä suopeasti riippumatta kuolevaisten turinoista VS vaaleissa fundamentalistiuskovaiset saavat enemmistön.

Mette jää maisemiin neuvonantajana paljastettuaan raskautensa armeijalle VS Afrikkaa inhoava aviomies Arild Johansen tulee “tueksi”

Seuraavassa jaksossa:
Tagueul paljastuu! (KATSO KUVAT!!!!)
Astrid ja äityden ihmeet! (KATSO KUVAT!!!!)
Metten erilainen arki! (KATSO KUVAT!!!!)
Eliaksen poikamieselämä! (KATSO KUVAT!!!!)

View
Seitsemäs sessio
Hämärähommia ja hedelmällisyyttä!

PÄÄMÄÄRÄT
Astrid Vestergaard: Paranna! VS Lapsettomuus
Elias Ekholm: Opi jotain itsestäsi! VS Paineet!
Tagueul: Ota yhteen leirin paskiaisten kanssa! VS Tiina et al

Lapsi / Aikuinen; Henkinen / Hengellinen (HUOM! ehdolla oli myös Ulkoinen/Sisäinen)

(toim.huom. epäonnistuneet intentiot merkataan sanalla “EI” kirjanpidon helpottamiseksi)

Elias EI saa Melkerin tekemään kadonneiden naisten asian eteen jotain (Melker pitää Eliaksen ulkona ihmiskauppajutuista) + Elias EI saa johtolangan VS Melker pistää Eliaksen jollekin muulle ihmistenetsintäasialle

Astrid parantaa suhteitaan koulun henkilökuntaan (Jóhanna Ragnrsdottir leppyy kun saa tietää Astridin lapsettomuudesta) VS Alia ei tykkää Astridista

Astrid EI saa apua hedelmällisyytensä kartoittamiseen VS akuutti vauvakuume

Tagueul ottaa selvää kadonneiden hyödykkeiden päämäärästä, eli poikakoulun kaapista, kertoo Eliakselle VS El-Haddad EI pakottaa Tagueulin sotkeutumaan asiaan

Elias saa El-Haddadin siirtämään lääkkeet ennen kuin soittamansa ratsia iskee VS Tiina saa tietää Eliaksen kepulikonsteista

Astrid EI parantaa välejä Eliaksen kanssa VS Elias saa Astridin miettimään onko liian erilainen Tagueulin kanssa (Elias vihjaa Tagueulin CV:n sisällöstä) + ja luottamaan Eliakseen

Tagueul EI väijyttää seuraavan ryöstökeikan (paikallispoliisin mielestä Tagueul on epäilyttävin ja vie tämän kuulusteltavaksi) VS Tiina on myös väijyttämässä, chaos ensues

Elias oppii pelaamaan korruptiopeliä pakolaisleirin hyväksi + petaa nousujohteista uraa ICRC:ssä VS Tiina lähtee rikoskumppaniksi

Astrid saa tietää Tiinan hämärähommista + Tagueulin kanssa herkät avautumiset VS Tiina EI näyttää Tagueulin CV:n koko karmeudessaan

Tagueul pelottelee Tiinan pois hämärähommista VS El-Haddad et al kuristaa, potkii ja heittää nukkekodilla Tagueulia (yksi miesopettajista siirtyy poikakoululle) + puukottaa dramaattisen visuaalisesti ja jätetään oppilaiden löydettäväksi

Elias vakuuttaa El-Haddadin vaihtamaan markkinoita (Elias joutuu olemaan Tiinalle julma) + jättää Tiinan koska tajuaa ettei suhde ole terve VS eurooppalainen media EI kiinnittää huomiota leirin julkisiin ongelmiin. Epäonnistumisen jälkeen Tagueul-linkki muuttuu muotoon: “Tagueul on minulle tärkeä.”

Astrid rukoilee kauniisti Tagueulin parantumisen puolesta tuloksellisesti + on raskaana VS syyllinen olo synnissä elämisestä + skismaa Tomekz Tatarynowzskin kanssa aviottomuudesta + kotikirkolta noottia. Epäonnistumisen jälkeen Tagueul-linkki muuttuu muotoon “Tagueul on eloisin, kammottavin ja kaunein.”

Seuraavassa jaksossa:
Säpinää Astridin sakastissa!
Tagueul toipumassa traumoistaan!
Eliaksen poikamieselämä!

View
Kuudes sessio
Kyltymätöntä kasvua!

PÄÄMÄÄRÄT
Astrid Vestergaard: Ratkaise sukupuolten taisto! VS Mulkkuus
Elias Ekholm: Päihitä suuri haaste! VS Byrokratian tahraiset rattaat
Tagueul: Ota yhteen leirin paskiaisten kanssa! VS Leirin paskiaiset

Käsi / Korva; Kieli / Perse

Tagueul ei saa selvitettyä Tiinan todellisia tarkoitusperiä VS Tiina on “veljeillyt” El-Haddadin kanssa

Astrid ei löydä paikallisia liittolaisia tasa-arvoasiassa VS Shari’a on kovassa nousussa Etelä-Sudanissa Elias-linkki muuttuu muotoon: “Kaikki on Eliaksen vikaa!”

Astrid löytää paikallisia liittolaisia tasa-arvoasiassa Yaya Hiba kautta VS Shari’a on kovassa nousussa Etelä-Sudanissa (vaalit tulossa) + paikalliset naisjohtajat on vankilassa

(house rule: linkin muuttuessa kummankin osapuolen vain viimeisin heitto uusitaan ja intentioita ei muuteta)

Elias saa kiintiöpakolaispaikat pr-positiiviselle poppoolle + Suomen Kuvalehti tekee komean jutun Eliaksen leiristä VS hankaluuksia sijoitusmaassa (poliittisesti yliaktiivisia) + Elias joutuu “siistimään” pakolaisten papereita. Astrid-linkki muuttuu muotoon “Astridia on oikeastaan vähän ikävä.”

Tagueul voimaannuttaa leirin tyttöjä jalkapallon voimalla VS El-Haddad haluaa pienen palveluksen + Alian setä ilmaantuu sairaalasta ottamaan tytön pois koulusta

Astrid vaikuttaa paikallisten poliitikkojen tasa-arvoajatteluun VS islamistinen herätys leirissä (Melker on evankelinen ateisti) + Melker ei arvosta Astridin poliittista aktiivisuutta

Elias laajentaa leirin 10k-kokoiseksi VS joukko nuoria naisia pyydetään odottamaan “lähiseudulla” leirin laajentamista, mutta eivät koskaan ilmaannu takaisin (El-Haddad antoi vinkin yöpymispaikasta) + nousivat punaisella ristillä varustettuun ajoneuvoon eikä heistä ole sen jälkeen kuulunut mitään

Tagueul hakee Alian takaisin koulun penkille (setä loisii) + Alia alkaa menestyä koulussa + poikia meidän koulun penkille + sulhanen on hyvä tyyppi VS setä tekee naimakaupat. Elias-linkki muuttuu muotoon “Elias on kaikesta huolimatta hyvällä asialla.” Selkähierontaa.

Astridin maltillisuus voittaa tilaa uskonto- ja sukupuoliradikalismilta VS synkretistinen Astridinpalvonta yleistyy (puolalainen katolilainen pappi Tomekz Tatarynowzski saapuu) + Astrid on hedelmällisyysjumalatar. Tagueul-linkki muuttuu muotoon: “Voiko Tagueul hyväksyä hedelmättömyyteni?”

Eliaksen 10k-leirillä hommat alkaa skulaa VS El-Haddad saa leiriltä merkittäviä määriä hyödykkeitä Eliaksen kautta vähän niinku ei-tasan-tarkalleen-laillisesti.

Seuraavassa jaksossa:
Astrid ja jumalattaren arki!
Tagueul mysteerin juurilla!
Elias tekee vastapalveluksen…

View
Viides sessio
Uskoa ja rakkautta - toivoa vaan ei ole vielä näkynyt

PÄÄMÄÄRÄT
Astrid Vestergaard: Selviä VS Koettelemukset
Elias Ekholm: Rakenna! VS Paskat kokemukset
Tagueul: Saa hellyyttä VS Pöyristyttävyys

Matka / Määränpää; Nopeasti / Vaikeasti

Elias ei järkkää isompaa, pysyvää koulukotia VS uskonnollinen ääriryhmä saa sananvaltaa sponsoroinnillaan + Etelä-Sudanin hallituksella ei ole ongelmaa tämän ryhmän suhteen. Astrid-linkki muutuu muotoon: “on turhantarkka”

Elias järkkää isomman, pysyvän koulukodin (mutta vain pojille) VS islamistinen somalialainen ääriryhmä saa sananvaltaa sponsoroinnillaan

Tagueul ei päädy koulukodin kieltenopettajaksi VS mutta Astrid ei tykkää Tagueulin toiminnasta (islamistien johtaja El-Haddad on Tagueulin vanha tuttu)

Astrid parantaa tytöille jäävää koulua VS Tiina aiheuttaa seksuaalista hämmennystä (Tiinalle viettely on kutsumus) + yksinäinen olo

Tagueul päätyy tyttöjen kouluun opettajaksi VS henkilökunta kyttää koulun ainoata miestä

Elias pääsee seksitraumoistaan kognitiivisen rekonstruktion keinoin VS alkaa epäilemään puolisosuhteensa terveellisyyttä

Astrid pääsee oikealle lomalle (Johannesburgiin, hätämajoitus Tagueulin kämppässä, avain naapurin herttaiselta mummolta joka tuntee naapurinsa Leona) VS Tiina on kaverina parisängyssä

Tagueul on hyvä lasten kanssa (osaa käsitellä “mahdotonta” muksua) + ja Astrid näkee hänet uusin silmin VS naiset panee ahtaalle

Elias rakentaa parisuhdetta rakastelemalla + ottaa valtaa takaisin leirin johtajana VS ajattelee kliimaksissa Melkeriä

Astrid ei saa Tagueulin kosijattaria antamaan tälle tilaa VS opettajanhuoneessa kireä ilmapiiri (Jóhanna Ragnrsdottir iski silmänsä Tagueuliin kauan sitten mutta on ollut erityisen hienotunteinen) + Tiinasta ystävä hädässä

Tagueul ei saa Astridilta hellyyttä VS ja Astrid haluaisi odottaa avioliittoon Astrid-linkki muuttuu muotoon “Rakastaja”

Tagueul saa Astridilta hellyyttä + hyvät välit muihin opettajiin säilyy VS mutta Astrid ei malta odottaa avioliittoon

Astrid antaa anteeksi perkeleen juoruämmille (Tagueul tuo uutta perspektiiviä uskoon) VS alkaa vihaamaan Eliasta piilosovinistina ja kristinuskonvastaisena

Seuraavassa jaksossa:
Astrid pistää tuulemaan!
Tagueul isähahmona!
Elias korruption kurimuksessa!

View
Neljäs sessio
Tunteita ja tunnustuksia!

PÄÄMÄÄRÄT
Astrid Vestergaard: Hyväksy itsesi VS Himmeli
Elias Ekholm: Löydä valo VS Ammatti
Tagueul: Tunnusta VS Tunnustettavat jutut

Totuus / Tarkoitus; Julkinen / Yksityinen

Astrid & co juhlistavat voitokasta katekismuksen käännöstä sivistynein pullakahvein VS Samir tuottaa tuhmia ajatuksia (opettajatoveri Jóhanna Ragnrsdottir on himmelitarkkaavainen) + jännite huomataan

Tagueul pääsee olennaiseksi osaksi käännösprojekteja + opettajien mielestä Tagueulilla on opetettavaa VS välitön työyhteisö ei kiinnostu siitä, miksi pomo on vittuuntunut Tagueulille

Elias saa puolisonsa Tiinan leirille VS Tiina päätyy katkeroittaviin hanttihommiin (Tiina on tavallista mustasukkaisempi) + luulee että Eliaksella ja Tagueulilla on salasuhde

Astrid saa hyvän mielen erostaan (exällä menee hyvin) VS Samirin inspiroimana + lisää kosijoita

Tagueul pääsee Astridin avulla katkolle kodeiinista + ja voi puhua Astridille VS Samir kertoo Astridille Tagueulin “hyväksikäyttösuhteesta” Metsolaan

Elias ei avaudu Samirille kidnappauksesta VS Samir pahastuu avautumisen rasistisesta vivahteesta Tiina-linkki muuttuu muotoon “Jokin ei ole niinkuin ennen.”

Elias ei avaudu Samirille kidnappauksesta + ei saa Melkerin kunnioitusta VS Samir pahastuu avautumisen rasistisesta vivahteesta

Astrid sopii eronsa exänsä kanssa ja tunnustaa pettämisen Afrikkaan saavuttuaan VS tajuaa että suuri osa työtovereiden ystävällisyydestä on seksuaalispainotteista

Tagueul ei pysty auttamaan Astridia kosijoiden hillitsemisessä (joillekin jää käsitys että Tagueul nappasi Astridin jo) VS joutuu paljastamaan että kansanmurhasi yhtä leirin heimoista. Astrid-linkki muuttuu: “Houkuttelevan naiivi”

Tagueul auttaa Astridia kosijoiden hillitsemisessä VS joutuu paljastamaan että kansanmurhasi yhtä leirin heimoista (Elias lähetetään verkostoitumaan ja hakemaan ylijäämävarusteita Ugandan leiriltä) + joutuu road tripille Eliaksen kanssa Samirin ansiosta

Elias ei pääse viettämään mukavaa poikien bilestysiltaa Melkerin kanssa road tripilla VS kotileirissä kaikki menee päin helvettiä + Melkerin kanssa lipsahtaa Tagueul linkki muuttuu muotoon “tekee hirveitä asioita”

Elias ei pääse viettämään mukavaa poikien bilestysiltaa Melkerin kanssa road tripilla VS kotileirissä kaikki menee päin helvettiä (Melkerillä on raskas työ ja raskaat huvit – nyt ei olla töissä) + Melkerin kanssa lipsahtaa

Astrid rauhoittaa leirin levottomuudet tulemalla väliin VS Tiina tulee kertomaan murheistaan hankalan luottamuksellisesti

Tagueul junailee Eliakselle ja Tiinalle yhteistä aikaa VS paranoia suojeltavien suhteen

Elias puhuu Tiinalle angsteistaan kidnappauksesta (Melker fanittaa Elias/Tiinaa) + Melker-lipsahdus ei ole ongelma asianomaisille VS kanssajuhlijoiden aiheuttamat avioitumispaineet johtaa riitaan

Tagueul ei saa tunnustettua Tiinalle että tietää miltä Eliaksesta tuntuu VS uskoo Tiinan olevan vaarallinen. Elias-linkki muuttuu muotoon “sille voi käydä niinkuin mulle”

Tagueul ei saa tunnustettua Tiinalle että tietää miltä Eliaksesta tuntuu + Tiina ei ihaile + ei ihastu + ei tunnusta myös Astridille olleensa uhri VS uskoo Tiinan olevan vaarallinen. Astrid-linkki muuttuu muotoon “Uskallanko kertoa hänelle?”

Tagueul tunnustaa Tiinalle että tietää miltä Eliaksesta tuntuu VS uskoo Tiinan olevan vaarallinen.

Astrid järjestää kaikille tasapuolisen antoisan kehityskeskustelun leirin johtohahmojen kesken VS päätyy de facto johtajaksi Eliaksen kustannuksella + Tiina alkaa senssaamaan.

Elias ja Tagueul Keskustelevat Asioista VS Himmeli julistaa bromancen!

Seuraavasssa jaksossa:
Astrid ottaa aikalisän!
Tagueul tunteiden tuiverruksessa!
Elias panee Melkeriä vastaan!

View
Kidnappaus-välisoitto
Pakkobanaania kaikille! (älä kysy...)

PÄÄMÄÄRÄT

Elias Ekholm: Päädy epäammattimaiseen suhteeseen VS Afrikan realiteetit
Tagueul: Hyvitä tekojasi edes vähän VS Ne teot

Virheet / Kauheudet; Kypsä / Raaka

Elias ei opi ymmärtämään miksi Tagueul on tällä leirillä VS tajuaa että Tagueul on ollut ammattihirviö Tagueul-linkki muuttuu: “Saattaa vaarantaa turvallisuuden.”

Elias oppii ymmärtämään miksi Tagueul on tällä leirillä (ihmissalakuljettaja etsii Tagueulia) + vahvempi auktoriteettiasema VS tajuaa että Tagueul on ollut ammattihirviö.

Tagueul noudattaa ohjesääntöä esimerkillisesti kun paska osuu tuulettimeen (uudet pakolaiset rähisee porteilla) + pelastaa tuottamansa orvon hengen VS eikä edes tee jotain adrenaliinihölmöyttä.

Elias lepyttää Melkerin vihaa (Tagueul pehmittää Melkeria) + ja saa Tagueulin messiin kidnapatuksi VS ja kidnapataan kuskeineen päivineen.

Tagueul ei kasaa Metsolaa VS Metsola raiskataan (salakuljettajapoppoo yhteyksissä Etelä-Sudanin hallitukseen) + Guzman on paikalla, ei ystävänä

Elias ei saavuta neuvotteluyhteyttä kidnappaajien kanssa VS paljastaa salaisuuksia (pakolaisleirillä piileskelee mielenkiintoisia tyyppejä) + pakotetaan raiskaamaan teinitytön “todistaakseen miehuutensa” Guzmanille

Tagueul ei saa Guzmanin kunnioitusta VS joutuu liittymään Guzmanin porukkaan (“Tarjous josta ei voi kieltäytyä”) + kiduttamaan Eliasta mm. raiskaamalla mahdollisimman lempeämmin ja käsittelee Metsolaa hieman lempeämmin.

Elias saa tietää Guzmanin hallituskytköksistä VS ja että Melker tietää jo (Melker ei ole ICRC:n puolesta korruptoitunut) + Elias oppii ICRC:n olevan korruptoitunut

Tagueul pelastaa kaverit VS jää suuren palveluksen velkaa Melkerille + pomo ei tykkää eikä luota.

Tagueul ei saa pitää työtään (Metsola ymmärtää Tagueulin syyt) + ei vakuuta Eliasta tekojensa välttämättömyydestä VS Elias vetää puhuttelun päätteeksi Tagueulia turpaan Tagueul muuttaa Elias-linkin muotoon “Elias on yksi uhreistani”

Tagueul saa pitää työnsä + vakuuttaa Eliaksen tekojensa välttämättömyydestä VS Elias vetää puhuttelun päätteeksi Tagueulia turpaan (Melker neuvoo pitämään Tagueulin mutta ei pakota) + mutta Tagueul ei vakuuta itseään.

Tagueul lahjoittaa lunnasdiilin välityspalkkion pakolaisleirille leikkikentän muodossa.

Tagueul saa Metsolasta fanittajan VS Samir pitää suhdetta hyväksikäyttönä.

Elias kasaa Metsolan VS Metsola kuntoutuu kadehdittavasti

Seuraavassa jaksossa:
Tagueul löytää lohtua.
Elias irrottelee!
Astrid jakaa rauhaa ja rakkautta!

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.